Jas-du-it.

Jasduit - Just do it !

Thursday, May 23, 2019

Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia mengamalkan ajaran Al-Quran dan Sunnah Rasullah !

Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia mengamalkan ajaran Al-Quran dan Sunnah Rasullah !

Sekali baca tajuk tu, 'Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia dalam mengamalkan ajaran yang terkandung dalam Al-Quran dan apa yang dia...

Monday, May 13, 2019

Orang muda! Sila amalkan senaman mudah dan terbaik untuk kesihatan jantung anda ini

Orang muda! Sila amalkan senaman mudah dan terbaik untuk kesihatan jantung anda ini

Sakit berkaitan masalah jantung merupakan pembunuh nombor satu rakyat Malaysia selama 13 tahun berturut-turut sejak dari tahun 2005 sampa...

Friday, April 26, 2019

Kena halau dari Restoran Barok Village hisap rokok di tengah hujan lebat

Kena halau dari Restoran Barok Village hisap rokok di tengah hujan lebat

Mereka yang anti penghisap rokok atau anti penghisap rokok elektronik tentu suka cerita ni. Cerita kena halau keluar ke tengah hujan untu...

Wednesday, April 24, 2019

Saintis Yahudi berjaya buat 3D print organ jantung manusia dari sel pesakit - Hebat !

Saintis Yahudi berjaya buat 3D print organ jantung manusia dari sel pesakit - Hebat !

Ini satu berita paling gempar setakat tahun 2019 ini. Kejayaan para pengkaji dari kalangan saintis Yahudi di negara Israel. Mereka telah ...

Monday, April 22, 2019

App Pomen - Cara mudah cari Pomen untuk baiki dan selenggara kereta anda sekarang

App Pomen - Cara mudah cari Pomen untuk baiki dan selenggara kereta anda sekarang

Macam mana anda cari pomen untuk baiki kereta atau kenderaan sekarang? Kalau kereta lama, dah tamat warranty, tentu dah pakai pomen lua...

Tuesday, April 9, 2019

Pramugari syarikat penerbangan tambang murah tak mahu bagi makanan yang dah dibayar

Pramugari syarikat penerbangan tambang murah tak mahu bagi makanan yang dah dibayar

Ada berapa syarikat penerbangan tambang murah kat negara kita? Kalau dilihat dari segi harga tambang yang ditawarkan sekarang, boleh di...

Sunday, March 24, 2019

Pemandu Grab lelaki Cina kahwin dengan wanita warga Indonesia

Pemandu Grab lelaki Cina kahwin dengan wanita warga Indonesia

Pernah dengar sebelum ini pemuda berbangsa Cina negara kita berkahwin dengan wanita warga Indonesia? Bagi saya, ini kali pertama saya d...

Friday, March 22, 2019

Tanda-tanda yang anda perlu tahu bila badan kurang air dan perlu minum

Tanda-tanda yang anda perlu tahu bila badan kurang air dan perlu minum

Cuaca panas sekarang memang sangat terasa. Bukan saja waktu siang. Malah waktu malam juga bahang panas masih tetap terasa. Bagi anda ya...

Friday, March 15, 2019

Apa berlaku setelah kerajaan PH haramkan merokok di semua kedai makan

Apa berlaku setelah kerajaan PH haramkan merokok di semua kedai makan

Antara perkara yang paling terasa, terutamanya kepada para perokok, sejak kerajaan Pakatan Harapan ambil alih pemerintahan negara adalah,...