Jas-du-it.

Jasduit - Just do it !

Saturday, July 20, 2019

Luangkan masa sekurangnya 2 jam seminggu dalam hutan mampu buatkan anda sihat

Luangkan masa sekurangnya 2 jam seminggu dalam hutan mampu buatkan anda sihat

Ini petua paling mudah dan murah untuk jadikan diri anda sihat, segar dan damai. Tak perlu nak belanja mahal pergi ke gym atau beli per...

Thursday, July 11, 2019

Nak ikut Nabi Musa atau nak ikut Firaun - Perbandingan yang mengelirukan !

Nak ikut Nabi Musa atau nak ikut Firaun - Perbandingan yang mengelirukan !

Tentu ramai yang dah kenal Ustaz Abdul Somad. Penceramah dari Indonesia, yang digemari ramai sekarang samada di Indonesia, mahupun di Mal...

Thursday, June 27, 2019

Apa yang buat Mitsubishi Triton tahun 2019 ini jadi sangat menarik untuk dimiliki peminat trak pikap

Apa yang buat Mitsubishi Triton tahun 2019 ini jadi sangat menarik untuk dimiliki peminat trak pikap

Setiap pagi ketika bersenam jalan kaki sekeliling taman permainan di tempat tinggal saya, akan lalu di depan rumah jiran taman yang bar...

Friday, June 21, 2019

Bagaimana nak guna MyKad untuk Touch n Go dan cetak penyata transaksi

Bagaimana nak guna MyKad untuk Touch n Go dan cetak penyata transaksi

Tahu tak? Bahawa, MyKad anda tu boleh diguna pakai sebagai kad Touch n Go ? Mungkin ramai yang dah tahu. Tapi rasanya masih ada lagi ...

Thursday, June 13, 2019

Petua mudah 3 langkah turunkan berat badan dengan pantas berdasarkan sains

Petua mudah 3 langkah turunkan berat badan dengan pantas berdasarkan sains

Bagi yang mula risau berat badan bertambah selepas habis puasa dan mula makan tak henti sejak hari raya pertama hari tu, ini panduan muda...

Tuesday, June 11, 2019

Kajian menarik - Bersenam mampu merawat orang yang ada masalah mental

Kajian menarik - Bersenam mampu merawat orang yang ada masalah mental

Ini satu berita menarik yang anda perlu ambil perhatian. Terutamanya untuk mereka yang lebih banyak duduk daripada bergerak. Kurang ber...

Monday, June 10, 2019

7 langkah mudah jaga kesihatan jantung jika anda kena kencing manis

7 langkah mudah jaga kesihatan jantung jika anda kena kencing manis

Balik raya baru-baru ni, dengar cerita pasal kencing manis. Ada seorang lelaki berbangsa India kena kencing manis. Mungkin disebabkan dia...

Saturday, June 1, 2019

8 faktor yang menyebabkan berlakunya kemalangan jalanraya bila balik cuti raya

8 faktor yang menyebabkan berlakunya kemalangan jalanraya bila balik cuti raya

Dah ramai juga yang bertolak balik kampung sempena cuti raya ni. Tengok laporan trafik dari hari jumaat baru-baru ni lagi jalanraya dah m...

Thursday, May 30, 2019

Jadual perjalanan balik raya tahun 2019 yang dicadangkan untuk PLUS dan LPT

Jadual perjalanan balik raya tahun 2019 yang dicadangkan untuk PLUS dan LPT

Sebelum ini saya selalu update jadual perjalanan balik raya terkini dalam artikel lama kat sini . Tapi baru perasan yang selama ini tak a...