Jas-du-it.

Jasduit - Just do it !

Thursday, June 13, 2019

Petua mudah 3 langkah turunkan berat badan dengan pantas berdasarkan sains

Petua mudah 3 langkah turunkan berat badan dengan pantas berdasarkan sains

Bagi yang mula risau berat badan bertambah selepas habis puasa dan mula makan tak henti sejak hari raya pertama hari tu, ini panduan muda...

Tuesday, June 11, 2019

Kajian menarik - Bersenam mampu merawat orang yang ada masalah mental

Kajian menarik - Bersenam mampu merawat orang yang ada masalah mental

Ini satu berita menarik yang anda perlu ambil perhatian. Terutamanya untuk mereka yang lebih banyak duduk daripada bergerak. Kurang ber...

Monday, June 10, 2019

7 langkah mudah jaga kesihatan jantung jika anda kena kencing manis

7 langkah mudah jaga kesihatan jantung jika anda kena kencing manis

Balik raya baru-baru ni, dengar cerita pasal kencing manis. Ada seorang lelaki berbangsa India kena kencing manis. Mungkin disebabkan dia...

Saturday, June 1, 2019

8 faktor yang menyebabkan berlakunya kemalangan jalanraya bila balik cuti raya

8 faktor yang menyebabkan berlakunya kemalangan jalanraya bila balik cuti raya

Dah ramai juga yang bertolak balik kampung sempena cuti raya ni. Tengok laporan trafik dari hari jumaat baru-baru ni lagi jalanraya dah m...

Thursday, May 30, 2019

Jadual perjalanan balik raya tahun 2019 yang dicadangkan untuk PLUS dan LPT

Jadual perjalanan balik raya tahun 2019 yang dicadangkan untuk PLUS dan LPT

Sebelum ini saya selalu update jadual perjalanan balik raya terkini dalam artikel lama kat sini . Tapi baru perasan yang selama ini tak a...

Thursday, May 23, 2019

Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia mengamalkan ajaran Al-Quran dan Sunnah Rasullah !

Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia mengamalkan ajaran Al-Quran dan Sunnah Rasullah !

Sekali baca tajuk tu, 'Malaysia negara ke-3 terbaik di dunia dalam mengamalkan ajaran yang terkandung dalam Al-Quran dan apa yang dia...

Monday, May 13, 2019

Orang muda! Sila amalkan senaman mudah dan terbaik untuk kesihatan jantung anda ini

Orang muda! Sila amalkan senaman mudah dan terbaik untuk kesihatan jantung anda ini

Sakit berkaitan masalah jantung merupakan pembunuh nombor satu rakyat Malaysia selama 13 tahun berturut-turut sejak dari tahun 2005 sampa...

Friday, April 26, 2019

Kena halau dari Restoran Barok Village hisap rokok di tengah hujan lebat

Kena halau dari Restoran Barok Village hisap rokok di tengah hujan lebat

Mereka yang anti penghisap rokok atau anti penghisap rokok elektronik tentu suka cerita ni. Cerita kena halau keluar ke tengah hujan untu...

Wednesday, April 24, 2019

Saintis Yahudi berjaya buat 3D print organ jantung manusia dari sel pesakit - Hebat !

Saintis Yahudi berjaya buat 3D print organ jantung manusia dari sel pesakit - Hebat !

Ini satu berita paling gempar setakat tahun 2019 ini. Kejayaan para pengkaji dari kalangan saintis Yahudi di negara Israel. Mereka telah ...