Jas-du-it

Jasduit - Just do it !

Thursday, January 19, 2012

Kalender Gambar Zakar Lelaki 2012 !!!

  Mohd Shubhi       Thursday, January 19, 2012
Seorang jurugambar Itali Oliviero Toscani, mengejutkan negara mereka sekali lagi apabila melancarkan kalender tahun 2012 dengan memaparkan sebanyak 12 himpunan gambar zakar lelaki yang dirakamkan secara dekat (close-ups).

Tahun lepas, jurugambar yang sama mencetuskan kontroversi apabila melancarkan kalender yang memaparkan 12 gambar vagina wanita secara dekat.

Namun ada juga yang berkata ok pada jurugambar tersebut kerana bertindak seimbang dengan memaparkan gambar zakar lelaki tahun ini setelah memaparkan gambar vagina perempuan tahun lepas.

Itulah aktiviti seni bagi orang barat. Segala benda yang ada dimuka bumi ini ada mempunyai keindahannya yang tersendiri dan orang seni barat amat menghargainya. Memang tak dapat dinafikan segala kejadian yang dicipta Tuhan amat indah tidak ada pengecualian dalam apa saja benda pun termasuklah alat genital manusia.

Tapi perlu diingat bahawa bukan semua seni itu kita boleh kongsikan dengan orang ramai. Ada seni yang hanya kita saja berhak menghargainya. Itu konsep seni Islam, ada undang-undangnya. Perasaan seni yang tercetus dalam naluri kita sebenarnya mendorong kepada mengkagumi Tuhan yang menjadikan alam semesta, jika ciptaanNya kita jadi kagum, apatah lagi Penciptanya, terlebihlah lagi perlu dikagumi.

logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Kalender Gambar Zakar Lelaki 2012 !!!

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment

Segala komen pembaca amat dihargai, tapi mohon komen dengan berhemah ya ! Terima Kasih !