Jas-du-it

Jasduit - Just do it !

Monday, March 19, 2012

Petua tangkap gambar dari Scott Kelby

  Mohd Shubhi       Monday, March 19, 2012
Aku selalu pegang kata-kata Scott Kelby dalam buku tulisannya tentang kalau kita pi jalan-jalan apa benda yang perlu kita tangkap.

Tak kiralah ke mana kita pergi samada pi market atau pi pantai atau pi kebun sayur atau pi melawat bandar Hilir Melaka, tentu ada banyak benda yang boleh kita tangkap.

Sudah tentu antara benda yang boleh kita tangkap adalah pemandangan tempat yang kita lawat tersebut samada cantik atau buruk.


Gambar pemandangan atau tempat yang kita lawat kalau tidak ditambah dengan objek hidup kekadang nampak macam tak best, jadi apa jenis orang yang nak kena masukkan dalam gambar kita.

Kata Scott Kelby ada 2 jenis orang yang menjadi favourite gurugambar perjalanan mereka ada lah gambar orang tua tak larat dan gambar budak-budak. Alasannya adalah dua kumpulan tersebut kalau kita kejar mesti dapat tangkap...hehehe

Jadi kat sini aku paparkan gambar budak yang aku berjaya tangkap dengan senang sebab dia masih tak reti berjalan lagi, baru belajar mengesot macam askar kombat atau rambo menyusup bawah pagar. Namanya Aisyah...
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Petua tangkap gambar dari Scott Kelby

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment

Segala komen pembaca amat dihargai, tapi mohon komen dengan berhemah ya ! Terima Kasih !