Sunday, 25 March 2012

Makan cendol BM lagi...

Posted by   on

Cuti sekolah bawa family balik kampung. Macam biasa bila balik kampung kalau tak singgah kat Bukit Mertajam untuk pekena cendol BM memang tak sah.


Semua dah macam ketagih untuk menikmati cendol paling sedap di nusantara itu (bagi akulah). Aku hidangkan gambar close-up semangkuk cendol BM bagi mengembalikan nostalgia pada mereka yang pernah membesar di Bukit mertajam.

4 comments:
Write comments
  1. terbaik ! teringat lagi time balik sekolah..sementara tunggu bas mesti pekena dulu cendol BM...bila balik BM mesti cari punya..yg famous dan ada lagi sekarang rasanya di bangunan MARA..tak lupa juga laksa dekat station keretapi BM..ada lagi ke dak lani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa kat stesen tu tak pasti ada lagi ke tak...tapi kereta tolak dia ada lagi tersadai kat situ.

      Delete
  2. kedai cendoi tu pernah kena tutup tahun lepas sebab dapur tempat proses cendoi tu kotoq sangat...sekarang dia dah repair dah tapi kalau sapa2 nk pi tengok dapur dia boleh pi tengok kot belakang kedai sebelah kedai apek buat kasut kayu tu...saja untuk makluman sesama kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas maklumat...nanti balik saya pi tengok kat belakang tu.

      Delete

Hey, we've just launched a new tips for small business blog. You'll like it - hidupringkas.com
Join Our Newsletter