Jas-du-it

Jasduit - Just do it !

Wednesday, March 21, 2012

Ulasan Ekonomi Mat Sabu layak dicalonkan "best statement of the year"!!!

  Mohd Shubhi       Wednesday, March 21, 2012
Orang kuat nombor dua Pas, Mat Sabu a.k.a Mat Indera hari ni bagi analisis ekonomi paling bernas, superb, marvelous, dan awesome sekali dalam sejarah pembentukkan negara Malaysia selepas era Melayu kena perbodo dalam era Malaya.

Aku nak buat cadangan kenyataan Mat Sabu ini menang anugerah ' best statement of the year ' dan submit pada World Economis Review untuk di catatkan dalam Wikipedia setaraf dengan semua kenyataan Mahatma Gandhi dan Nelson Mandela.

Waduh...suspen nampak hang pa nak tau apa kenyatan yang awesome Mat Sabu tu tentang ekonomi negara yang melibatkan kesejahteraan rakyat negara Malaysia....


Dia kata kalau BN menang PRU 13 nanti mampuih rakyat kena tanggung bebanan kos semua barang naik selepas BN umum nak tarik brek semua kenaikan cukai serta potongan subsidi sehingga selepas PRU-13 nanti.

Rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu paling kuat takut dengan hantu. Orang yang paling teruk kena serang dengan hantu duit tak cukup adalah orang Melayu yang mana 96% menduduki carta senarai penduduk Malaysia berpendapatan tak cukup.

Kalau harga barang naik bertukar jadi hantu, orang Melayu akan lari dulu atau lembik jatuh pengsan sebab depa lebih takut pada hantu daripada harga barang naik.....

Kalau orang Melayu tak mau kena kejar dengan hantu, orang Melayu wajib nekad undi PR. Mat Sabu kata kalau PR perintah, kerajaan pemerintahan PR mampu jimat lebih daripada RM10 billion wang tercicir sebab rasuah.

Puhhhh berat juga aku nak explain nih....! ada paham ka? baca sini...woooit nanti dulu, hangpa tau tak?... Mat Sabu ulas dalam bahasa orang putih tu...ada class ma!!!
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Ulasan Ekonomi Mat Sabu layak dicalonkan "best statement of the year"!!!

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment

Segala komen pembaca amat dihargai, tapi mohon komen dengan berhemah ya ! Terima Kasih !