Jas duit

Jasduit - Just do it !

Tuesday, May 27, 2014

Kes kecurian Toyota Hilux Terkini

  Mat Bihi       Tuesday, May 27, 2014
Kes kecurian Toyota Hilux Terkini

Memandangkan ada seorang rakan kita telah kehilangan kereta Toyota Hilux yang baru dibelinya, terdetik idea untuk buat satu posting berkenaan kes kecurian kereta Toyota Hilux terkini di blog ini.

Insyaallah, artikel ini akan sentiasa di kemas kini jika anda yang ada kehilangan kereta Toyota Hilux memberikan maklumat dengan menghubungi saya melalui page "Contact Me" di atas.

Mungkin dengan perkongsian di sini dapat membantu sedikit sebanyak mereka yang kehilangan kereta Toyota Hilux.

Kes kecurian Toyota Hilux Terkini

Assalam semua kawan2.. Rasanya kes saya yg terkini

Kecurian 4×4 di Pandan Cahaya

TOYOTA HILUX W6565N
Warna Hitam Model Terbaru Tanpa apa2 ubahsuai
Reg : 28 Jan 2014
Kehilangan : 28 April 2014

Report telah dibuat tp belum ada apa2 feedback lg dari pihak polis. Kemungkinan 4WD saya telah dilarikan ke Pahang -LIPIS (usaha melalui ‘scanner’) Harap sgt dpt jumpa semula.

Kalau ada kawan2 yg nampak tolong hubungi sy. Sy sedia memberi ganjaran jika dijumpai semula. Terima kasih tuan tanah. 0126556092 Wan
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Kes kecurian Toyota Hilux Terkini

Previous
« Prev Post

12 comments:

  1. untuk pemilik hilux masa parking pulas stering habis jng biar tayar lurus,baru klu nak pasang string lock. org curi angkat ikut belakang. sebab tarik h/break tayar belakang mati, tayar depan ok bolih jalan. klu dah tayar depan belok habis tak bolih nak tarik. mudah3an info ni berguna unt semua pemilik kenderaan panas yg selalu dicuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan atas tips yang berguna. Insyaallah akan di amalkan

      Delete
    2. Tips yang berguna ini. Kena amalkan insyallah.

      Delete
  2. Cuba usaha keras sikit. Masa parking cabut bateri. Tak pun cabut steering. Klu malam, cabut satu tayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhhh! sampai macam tu sekali...?

      Delete
  3. Jangan beli hilux beli wingle 5. memang tak kena curi 4X4 china.

    ReplyDelete
  4. Selain cadangan yg praktikal diberikan, boleh juga dipasang peranti pd kereta itu, yg akan menghubungi hp pemiliknya sebaik shj kereta diceroboh ketika di parking. Sebaiknya pemasangan dibuat jauh drp kawasan yg menjadi kebiasaan meletakkan kereta, umpamanya jika biasanya diletakkan di Ipoh, lakukan pemasangan peranti itu di Kuantan. Lakukan ujian sehingga puas hati keberkesanannya. Ini adalah untuk mengelakkan pekerja di situ belot suatu hari nanti. Sejumlah bayaran bulanan mungkin akan dikenakan untuk menjadikan peranti itu kekal aktif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cadangan yang baik, tapi ada kos bulanan nampaknya. Terima kasih !

      Delete
  5. Kos bulanan X silap saya 8ringgit utk bil maxis.gps tracking.. dan padal lock pon perlu.sperti lock tech... dan juga security password sebelum start. habis dalam 2.5k jgk utk smua tu... boleh buat di overlander 4x4 petaling jaya...

    ReplyDelete
  6. Kalau nak cuba pendekatan ini boleh cuba..saya telah memasang "Lock Tech" yang berfungsi untuk mengunci brake pedal dan memutuskan starting system circuit. Alhamdulillahh...

    ReplyDelete
  7. Cuba buat pemasangan " Loch Tech " iaitu berfungsi untuk mengunci Brake Pedal dan memutuskan Starting System Circuit bila telah dikunci. Alhamdullillah...

    ReplyDelete